Kauno marių regioninis parkas
Mūsų regiono naujienos
FACEBOOK
Naujienos
2018-06-21
Per sausrą draudžiama lankytis miškuose
Dėmesio! Miškuose - ypatinga sausra ir didžiulis gaisrų pavojus! Nesilankykite miškuose, jei nėra būtinybės! Pastebėję gaisrą nedelsdami apie tai praneškite trumpuoju numeriu 112.
2018-06-01
Basų kojų diena - malonus iššūkis
Birželio 5 dieną minima Pasaulinė aplinkos apsaugos diena. Ta proga Kauno marių regioninio parko direkcija jau šeštą kartą inicijuoja "Basų kojų dieną", bent trumpam ragina...
2018-05-11
Lenta gali būti puiki dovana
Arlaviškių pažintinis takas arba Kadagių slėnis daugeliui labai gerai žinoma ir pamėgta pasivaikščiojimų vieta. 2016 metais takas buvo išrinktas gražiausiu Lietuvoje. Nuo jo įrengimo jau praėjo 8 metai, tad medinė dalis sparčiai dėvisi. Todėl vis ieškome būdų, kaip atnaujinti taką ir užtikrinti jo stabilumą.
2018-04-25
Naujieji parko savanoriai kimba į darbus
Kauno marių regioninio parko direkcijoje nuo balandžio pradžios darbuojasi naujieji savanoriai: Antonio iš Ispanijos pagal Erasmus plius programą ir Egidijus iš Lietuvos pagal Jaunimo garantijų iniciatyvos projektą „Atrask...
2018-04-10
Žvirblinių pelėdų apskaita: žvirblio didumo, erelio plėšrumo, reto gražumo
Kovo pabaigoje pradėjome vykdyti žvirblinių pelėdų monitoringą. Nors pirmosios apskaitos itin optimistiškai nenuteikė, vėliau rezultatai nudžiugino: jau balandžio pradžioje, staiga atšilus orams, žvirblinės pelėdos...
2018-03-29
Kelionių konkurso „Aplankyk 10 ir dar 10“ sąraše ir Kadagių slėnis
Minėdama Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba kartu su žurnalu „Kelionės ir pramogos“ ir portalu „pamatyLietuvoje.lt“ tęsia Šimtmečio kelionių konkursą. Šiais metais keliautojai kviečiami aplankyti 10 įdomiausių vietų nacionaliniuose ir 10 regioniniuose parkuose. Šimtmečio kelionių konkurso „Aplankyk 10 ir dar 10“ sąraše ir Kauno marių regioninio parko garsenybė - Arlaviškių pažintinis takas (Kadagių slėnis).
2018-03-22
"Pelėdų naktis" vėl kviečia į žygį po miegantį mišką
Sėkmingai peržiemoję lendame lauk iš savo urvų ir kviečiame pasivaikščioti naktinio miško takais, pakvėpuoti eterinių kvapų prisodrintu pelkės oru ir pažinti paslaptingą pelėdų pasaulį. Balandžio 6 d. „Pelėdų naktis“ vėl užburs ieškančius gamtos magijos.
Kauno mariųregioninis parkas
Kauno marių regioninis parkas
Biudžetinė įstaiga, Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcija, Jono Biliūno g. 55, LT-29110 Anykščiai, el. p. aukstaitija@saugoma.lt, Kauno marių regioninio parko grupė, Miškininkų g. 2, Vaišvydavos k., Kauno raj., tel. +370 373 83071.
Duomenys apie Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcija kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre. Kodas 306108968.
Visos teisės saugomos. Cituojant būtina nurodyti šaltinį.