Kauno marių regioninis parkas
Mūsų regiono naujienos
FACEBOOK
Naujienos
2020-06-12
Gamtos mokykla kviečia į dieninę vasaros stovyklą „5 nuotykių dienos gamtoje su parko reindžeriais”
Dar neprikaupei vasariškų įspūdžių ir nepatyrei smagių nuotykių, apie kuriuos pasakosi iki vėlyvo rudens?Kviečiame užsukti į svečius pas Kauno marių regioninio parko reindžerius. Susiruošk kuprinę, į kurią svarbiausia įsimesti gertuvę vandeniui ir kažką užkąsti, nes visas 5 dienas keliausime po nuostabiąją Kauno marių regioninio parko gamtą! Ką veiksime? Susipažinsime, papasakosime, ką veikia gamtos reindžeriai ir kas yra saugomos teritorijos. Pažinsime Kauno marių regioninio parko vertybes šmirinėdami po lankytojų centro ekspoziciją ir keliaudami gamtos takais.
2020-06-05
Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną paminėk iššūkiu – pereik basomis bet kurį pažintinį taką
Birželio 5 dieną minima Pasaulinė aplinkos apsaugos diena. Ta proga Kauno marių regioninio parko direkcija jau aštuntą kartą inicijuoja "Basų kojų dieną": bent trumpam ragina nusiauti batus ir pajusti Žemę po kojomis. Šiuo gestu parodykime, kad esame dėmesingi ir neabejingi aplinkai. Tad birželio 5 d. nesuk galvos dėl batų – šok basas į vasarą ir "užlipk" ant kojos su šia žinia kitam. Direkcijos specialistai aplinkosaugos dieną kviečia paminėti aktyviai, gamtoje. Juk joje, kaip įsitikinome, nereikia ne tik apsauginių kaukių, o tokiu oru ir batų! Šįmet, dėl viruso plitimo aplinkybių, jau įpratome švęsti nuotoliniu būdu, tad junkitės prie iniciatyvos, kurios principas nereikalauja jokio pasiruošimo – kad ir kur būtumėte!
2020-05-29
KELIAUKITE SU SAUGOMŲ TERITORIJŲ PASU
Šią vasarą Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba kviečia aplankyti visus Lietuvos nacionalinius ir regioninius parkus, surenkant parkų antspaudus SAUGOMŲ TERITORIJŲ PASE. Skelbiamas vasaros kelionių konkursas, kurio metu aplankius visus 35 valstybinius parkus, gausite prizą – knygą apie saugomas teritorijas.
2020-05-18
Lankytojų centruose jau laukiami pavieniai lankytojai
Švelninant karantino sąlygas nuo gegužės 19 d. atsidarys saugomų teritorijų lankytojų centrai. Beveik visi nacionaliniai ir regioniniai parkai turi informatyvias lankytojų centrų ekspozicijas, kuriose galima susipažinti su parkų vertybėmis, maršrutais bei galimybėmis keliauti į gamtą. Savo ruožtu lankytojai kviečiami įsigyti savanorišką parko lankytojo bilietą ir taip prisidėti prie pažintinių takų, gamtos ir kultūros paveldo objektų ir kitų lankytinų vietų priežiūros ir tvarkymo. Vos 1 eur. kainuojantį vienkartinį parko lankytojo bilietą galima įsigyti tiesiog siunčiant SMS žinutę (papildomas 0,35 eur. operatoriaus mokestis) arba užsukus į lankytojų centrą.
2020-05-06
1,2 % paramą galite skirti neišeidami iš namų – ir tai Jums nieko nekainuoja
Kasmet Lietuvos gyventojai gali skirti pasirinktai nevyriausybinei ar biudžetinei organizacijai 1,2 % savo pajamų mokesčio. Ši parama mokesčių mokėtojui nieko nekainuoja – paskirstomas pajamų mokestis, JAU SUMOKĖTAS į valstybės biudžetą. Mums kiekvieno Jūsų parama – kaip "uogelė", kuo daugiau "uogelių" – tuo daugiau galimybių sukaupti visą "kekę" pasistiprinti – nuveikti finansinių išteklių reikalaujančių prasmingų darbų parko ir lankytojų labui.
2020-04-23
Vykdomas ūdrų monitoringas Natura 2000 teritorijose
Šiuo metu vykdomas ūdros (Lutra lutra) valstybinis monitoringas Europos ekologinio tinklo Natura 2000 teritorijose, skirtose ūdros apsaugai. Apskaitos metu ieškoma ūdros veiklos žymių: ekskrementų, gleivių, sukastų žemių krūvelių, pėdsakų. Dėl to apžiūrimi didesni pakrantės akmenys, smėlingi ruožai, nuvirtę medžiai ir pan. Taip pat atliekami ūdrų buveinių būklės aprašymai, nustatomos galimos grėsmės.
2020-04-09
KVIEČIA DALYVAUTI PIEŠINIŲ KONKURSE GAMTOSAUGOS TEMA
Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos Nacionalinis lankytojų centras kviečia 1-8 kl. mokinius iš visos Lietuvos dalyvauti gamtosauginiame piešinių konkurse „Bunda GAMTA. SAUGOK ją nuo keturračių“.  Konkursas vyks nuo balandžio 1 d. iki gegužės 1 d. 
2020-03-30
KREIPIMASIS Į KETURRAČIŲ IR KITŲ MOTO PRIEMONIŲ SAVININKUS BEI NAUDOTOJUS
Pavasarį bunda gamta, suaktyvėja miško, slėnių ir pievų gyvenimas. Paukščiai, gyvūnai, vabalai tampa aktyvesni savo buveinėse. Gamta – įvairių rūšių namai. Lietuvoje – tikrai nemažai rūšių, kurios yra saugomos, įtrauktos į Raudonąją knygą. Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba viešai kreipiasi į keturračių ir kitų moto priemonių savininkus, prašydama jų būti sąmoningais ir jautriais gamtai, ypač saugomose teritorijose. Gauname daug piliečių nusiskundimų, informacijos apie keturračių ir motociklų išvažinėtus piliakalnių šlaitus, upių ir upelių slėnius, paežeres, retų augalų pievas. Negana to, pasitaiko atvejų, kuomet šių transporto priemonių vairuotojai trikdo ne tik gamtos, bet ir kitų parko lankytojų bei gyventojų ramybę, ar net elgiasi chuliganiškai.
2020-03-20
KEIČIASI TVARKA PARKŲ LANKYTINOSE VIETOSE
KEIČIASI TVARKA PARKUOSE IR KITOSE VIEŠOSE ERDVĖSE!!! Pažintiniuose takuose ir kitose populiariose Kauno marių regioninio parko lankytinose vietose žmonės turėtų vaikščioti ne didesnėmis nei penkių žmonių grupelėmis, nesibūriuoti, vengti tiesioginių kontaktų, o geriausia – likti namuose. Vyriausybė ėmėsi ribojimų siekiant valdyti grėsmes dėl naujojo koronaviruso (COVID-19) plitimo. Tokį sprendimą kovo 19 d. pasirašė valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.
2020-03-17
Į degalines "įsisuko" skruzdėliukas: žinutė bėgantiems nuo virusų į gamtą
Nors dabar visos temos sukasi tik apie virusą, gyvenimas teka toliau ir kiti rūpesčiai niekur nedingsta. Be to, pastebėjome, kad gamtoje labai padaugėjo žmonių, tad mūsų misija edukuoti lankytojus tampa dar svarbesnė. Ar žinote, kas bendra tarp Kauno marių regioninio parko direkcijos ir degalinių tinklo „Emsi“? Abiems rūpi švari Lietuvos gamtos ateitis. Norėdami atkreipti dėmesį į atsakingą vienkartinių pakuočių vartojimą Kauno marių regioninio parko direkcija inicijavo akciją, kuria nori paskatinti kavos/arbatos vartotojus nepalikti vienkartinių puodelių (kitų vienkartinių pakuočių taip pat!) gamtoje.
2020-03-13
SVARBI INFORMACIJA DĖL DARBO TVARKOS IR LANKYTOJŲ APTARNAVIMO KORONAVIRUSO GRĖSMĖS LAIKOTARPIU
Dėl koronaviruso grėsmės koreguojamas Aplinkos ministerijos bei jai pavaldžių institucijų darbas. Kauno marių regioninio parko direkcija šiuo laikotarpiu neaptarnaus lankytojų Lankytojų centre ir Gamtos mokykloje: edukacijos ir renginiai atšaukiami ir neorganizuojami. Interesantai aptarnaujami tik nuotoliniu būdu. Dėl konsultacijų prašome kreiptis kontaktuose nurodytais telefonais ar elektroniniu paštu.
2020-02-12
Atostogų planas: diena gamtoje su parko reindžeriais
Per atostogas nekiurksok namie, iškišk nosį į gamtą bent dienai. O jei nori dar ir susirasti naujų draugų bei sužinoti kažką naujo - vasario 20 d. atvyk į Kauno marių regioninio parko Gamtos mokyklą. Čia visą dieną galėsi bendrauti, žaisti, klausinėti, sužinoti, keliauti po gamtą kartu su parko reindžeriais.
2020-01-28
Darbai, atlikti už lankytojų bilietų lėšas 2019 metais
Pernai sąmoningi parko lankytojai įsigijo bilietų už 5376 eur. Ši suma panaudota Kadagių slėnio tako remontui, stendams atnaujinti. Lankytojų parama mums labai svarbi, nes už bilietus gauti pinigai grįžta į parko teritoriją tiesiogiai prasmingais darbas.
2019-10-05
Kviečiame į Paukščių palydas!
Šių metų spalio 5 d. 11.00 val. Samylų poilsiavietėje kviečiame kartu su Kauno marių RP direkcija palydėti sparnuotųjų mūsų draugų. Jei norite atvykti į Paukščių palydas ir neturite žiūronų nieko tokio, pasidalinsime :) Registraciją į renginį rasite skelbime
2019-08-21
Robinzonai vėl laukiami iššūkyje Paukščių salose
Nori išbandyti save? Pabėgti trumpam nuo civilizacijos? Turi laisvo laiko, kurį gali padovanoti Lietuvai? Ieškai prasmingos veiklos? Vinies, kurios trūksta vasaros užbaigimui? Tuomet šįmet vėl 3 dienoms ir 2 naktims kviečiame į Paukščių salas. Rezervuok bent vieną dieną rugpjūčio 26-28 d. Negyvenamoje saloje robinzonai turės ypatingą misiją – pasistengti, kad joje atsirastų tinkamos sąlygos gyventi paukščiams. Pasiruošę pažaisti robinzonus ir atlikti gerą darbą gamtai?
Kauno mariųregioninis parkas
Kauno marių regioninis parkas
Biudžetinė įstaiga, Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcija, Jono Biliūno g. 55, LT-29110 Anykščiai, el. p. aukstaitija@saugoma.lt, Kauno marių regioninio parko grupė, Miškininkų g. 2, Vaišvydavos k., Kauno raj., tel. +370 373 83071.
Duomenys apie Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcija kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre. Kodas 306108968.
Visos teisės saugomos. Cituojant būtina nurodyti šaltinį.