Kauno marių regioninis parkas
Mūsų regiono naujienos
FACEBOOK
Naujienos
2021-08-24
Suplanuoti paskutiniai reguliarūs reisai į Kadagių slėnį
Šią vasarą dar turite vieną vienintelę progą nuplaukti legendiniu laivu "Nemunas" į legendinį Kadagių slėnį ir pasivaikščioti šioje ypatingoje vietoje lydimi Kauno marių regioninio parko direkcijos specialisto.
2021-08-20
Biologinės įvairovės išsaugojimu domėjosi Seimo narys
Susipažinti su biologinės įvairovės išsaugojimu į Kauno marių regioninio parko direkciją ir jai priskirtą Dubravos rezervatinę apyrubę atvyko LR Seimo narys Kasparas Adomaitis.
2021-07-30
Stovykla "6 dienos gamtoje su parko reindžeriais" padėjo "įjungti" ryšį su gamta
Liepos pabaigoje Kauno marių regioninio parko gamtos mokykloje nuo ryto iki vakaro sukosi būrys stovyklautojų. 9-15 metų amžiaus dalyvius čia subūrė aktyvaus pažinimo stovykla „6 dienos gamtoje su parko reindžeriais“.
2021-07-01
SUTEIKTAS PARKO PRODUKTO ŽENKLAS
Kiekviena saugoma teritorija turi savo produkto ženklą, kurį speciali ženklo komisija suteikia išskirtiniams tos vietovės produktams ir paslaugoms. Džiugu, kad Kauno marių regioninio parko produkto ženklas suteiktas legendinio Kauno marių kapitono Rimanto Mažuknos teikiamoms paslaugoms.
2021-06-14
Kauno marių regioninio parko Gamtos mokykla kviečia į dienos stovyklą
Dienos stovykla kviečia užsukti į svečius pas Kauno marių regioninio parko reindžerius. Susiruošk kuprinę, į kurią svarbiausia įsimesti gertuvę vandeniui, kepurę nuo saulės ar apsiaustą nuo lietaus, nes visas 6 dienas keliausime po nuostabiąją Kauno marių regioninio parko gamtą!
2021-06-10
Dalyvaujantiems akcijoje "Misija – švari vasara" – specialūs maišeliai
Misija – švari vasara! Švarinkime saugomas teritorijas, aplink mus esančius gamtos kampelius - ežerų, upių pakrantes, miškus, pažintinius takus...
2021-06-08
Saugomų teritorijų lankytojų pasas sugrįžta ir šią vasarą
Kviečiame šią vasarą ir vėl keliauti po saugomas teritorijas – nacionalinius ir regioninius parkus. O keliaujant pasiimti Saugomų teritorijų PASĄ ir kiekviename parke užsidėti antspaudą, kad čia buvai. Tie, kas per vasarą apkeliaus visus parkus, gaus prizą. 
2021-06-04
Plaukioti savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis Kauno mariose galima nuo birželio 21 d.
Kauno hidroelektrinės tvenkinyje nustatyti vidaus vandenų keliai, o Kauno HE tvenkinys patenka į saugomą teritoriją – Kauno marių regioninį parką. Nuo to priklauso ir plaukiojimo savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis jame sąlygos.
2021-05-28
Dėl avarinės būklės uždaromas Arlaviškių pažintinis takas
Dėl avarinės būklės nuo birželio 7 d. uždaromas Arlaviškių botaninio draustinio (Kadagių slėnio) pažintinis takas.
2021-05-26
Kas paleis balioną – pagadins ne tik orą
Kas paleis balioną, tas pagadins ne tik orą! Švęsti smagu, bet darykime tai atsakingai – nepaleiskim gerų norų ir linkėjimų vėjais, nes jie galiausiai taps tik dar viena šiukšle ar spąstais gyvūnams.
2021-05-19
ORGANIZUOJAMAS GERO ŪKININKO ČEMPIONATAS: ūkininkaujantiems santarvėje su gamta
Pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas GERO ŪKININKO ČEMPIONATAS. Čempionatu norima atkreipti dėmesį į lyderius, kurie rūpinasi bendruoju visų mūsų gėriu – sveika, darnia ir klestinčia gamta. Kandinatus siūlyti ir aplikuotis galima iki gegužės 31 d.
2021-05-01
Išrinkti konkurso "Haiku Žemei" nugalėtojai
Minėdami pasaulinę Žemės dieną, skelbėme haiku gamtai konkursą ir kvietėme įžiebti kūrybiškumo liepsnelę bei prisiminti, kokia svarbi, nepakartojama ir įkvepianti yra kūrybinė gamtos jėga.  Žmogus gali pasirinkti – griauti ar kurti. Kauno marių regioninio parko direkcija kartu su „Haiku gimnazija“ kvietė išreikšti savo pasirinkimą – visą mėnesį kurti haiku Žemei. Šiandien skelbiame nugalėtojus.
2021-05-01
Prie Pažaislio – nauji inkilai, pagaminti nuteistųjų
Gerus darbus daryti niekada ne vėlu. Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nuteistieji pagamino uoksinių inkilų, kuriuos iškėlėme šalia Pažaislio vienuolyno.
2021-04-08
Kviečiame į nuotolinę konferenciją "Mes prie Nemuno užaugę"
Balandžio 9 d. pasaulyje minima geografijos naktis. Šia proga Lietuvos geografų draugija inicijuoja akciją "Lietuva - Nemuno kraštas", prie kurios jungiasi ir Lietuvos saugomos teritorijos, „užaugusios“ prie Nemuno. 
2021-03-31
Panaudotas padangas privaloma priduoti tinkamai
Primename, kad nebetinkamos naudoti padangos yra aplinką teršiančios ir kraštovaizdį bjaurojančios atliekos. Jas privaloma tinkamai priduoti.
Kauno mariųregioninis parkas
Kauno marių regioninis parkas
Biudžetinė įstaiga, Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcija, Jono Biliūno g. 55, LT-29110 Anykščiai, el. p. aukstaitija@saugoma.lt, Kauno marių regioninio parko grupė, Miškininkų g. 2, Vaišvydavos k., Kauno raj., tel. +370 373 83071.
Duomenys apie Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcija kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre. Kodas 306108968.
Visos teisės saugomos. Cituojant būtina nurodyti šaltinį.