Kauno marių regioninis parkas
Mūsų regiono naujienos
FACEBOOK
Naujienos
2021-05-19
ORGANIZUOJAMAS GERO ŪKININKO ČEMPIONATAS: ūkininkaujantiems santarvėje su gamta
Pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas GERO ŪKININKO ČEMPIONATAS. Čempionatu norima atkreipti dėmesį į lyderius, kurie rūpinasi bendruoju visų mūsų gėriu – sveika, darnia ir klestinčia gamta. Kandinatus siūlyti ir aplikuotis galima iki gegužės 31 d.
2021-05-01
Išrinkti konkurso "Haiku Žemei" nugalėtojai
Minėdami pasaulinę Žemės dieną, skelbėme haiku gamtai konkursą ir kvietėme įžiebti kūrybiškumo liepsnelę bei prisiminti, kokia svarbi, nepakartojama ir įkvepianti yra kūrybinė gamtos jėga.  Žmogus gali pasirinkti – griauti ar kurti. Kauno marių regioninio parko direkcija kartu su „Haiku gimnazija“ kvietė išreikšti savo pasirinkimą – visą mėnesį kurti haiku Žemei. Šiandien skelbiame nugalėtojus.
2021-05-01
Prie Pažaislio – nauji inkilai, pagaminti nuteistųjų
Gerus darbus daryti niekada ne vėlu. Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nuteistieji pagamino uoksinių inkilų, kuriuos iškėlėme šalia Pažaislio vienuolyno.
2021-04-08
Kviečiame į nuotolinę konferenciją "Mes prie Nemuno užaugę"
Balandžio 9 d. pasaulyje minima geografijos naktis. Šia proga Lietuvos geografų draugija inicijuoja akciją "Lietuva - Nemuno kraštas", prie kurios jungiasi ir Lietuvos saugomos teritorijos, „užaugusios“ prie Nemuno. 
2021-03-31
Panaudotas padangas privaloma priduoti tinkamai
Primename, kad nebetinkamos naudoti padangos yra aplinką teršiančios ir kraštovaizdį bjaurojančios atliekos. Jas privaloma tinkamai priduoti.
2021-03-31
Kviečiame bendradarbiauti įmones ir organizacijas
Kviečiame įmones, organizacijas ar tiesiog draugų kompanijas prisidėti prie prasmingos ir gamtai draugiškos veiklos, kuri padeda ne tik gražinti aplinką, bet ir sutvirtinti komandos ryšius aktyviai leidžiant laiką gamtoje.
2021-03-25
Apie gandrus, kieles ir bandeles
Šiandien tradicinė Gandrinių diena. Ta ypatinga diena, kai nuo seno žmonės prisikepę bandelių laukdavo grįžtančių gandrų, tikėjo, jog ridendamos savo karalienės karūną gyvatės budina Žemę, o ant gandro sparnų grįžusi kielė išspardo paskutinius ledus.
2021-03-19
Žemės mėnesio proga – haiku konkursas
Kovo 20 d. Žemė pasitinka pavasario lygiadienį, o pasaulis mini Žemės dieną. Tai diena, kuri primena, kokioje nuostabioje planetoje gyvename ir kokia svarbi, nepakartojama ir įkvepianti yra kūrybinė gamtos jėga. Žmogus gali pasirinkti – griauti ar kurti. Kauno marių regioninio parko direkcija kartu su „Haiku gimnazija“ kviečia išreikšti savo pasirinkimą – kurti haiku Žemei.
2021-03-09
Kasinėdami atodangas ir jomis laipiodami naikiname tūkstantmetį paveldą
Tirpdamas sniegas išduoda ir atidengia dvikojų saugomų teritorijų lankytojų paliktas veiklos žymes. Tai ne tik šiukšlės, bet ir kitokios "staigmenos".
2021-03-03
Kviečiame teikti paraiškas parko produkto ženklui gauti
Jau keletą metų saugomų teritorijų lankytojai daugelyje nacionalinių, regioninių parkų gali rasti įsigyti prekių ar paslaugų, pažymėtų išskirtiniu ženklu – antele.  Užsienio saugomų teritorijų pavyzdžiu sukurtas Lietuvos saugomos teritorijos produkto ženklas yra viena iš darnaus turizmo skatinimo priemonių. Kviečiame teikti paraiškas Kauno marių regioniniame parke veikiančius paslaugų teikėjus, amatininkus ir produktų gamintojus.
2021-03-01
Startuoja nauja saugomų teritorijų svetainė
Pažinti saugomas teritorijas, suvokti, kas yra saugojama, keliauti po nacionalinius ir regioninius parkus bus lengviau. Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie AM kuria naują interneto svetainę – saugoma.lt  ir šiuo metu visuomenei pristato bandomąjį jos variantą.
2021-02-05
Kauno geležinkelio stotyje susipažinti su sengire kviečia lūšis
Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų centruose pradėti eksponuoti žali kupolai, į kuriuos užėjus pasijunti tarsi tikroje gamtoje – miškingoje sengirėje, prie vingiuojančios upės slėnio ar tarp subangavusio Aukštaitijos kalvyno. Žalieji kupolai netradiciškai pristato saugomas teritorijas.
2021-02-02
Minima pasaulinė pelkinių vietovių diena
Žodis RAMSARAS skamba kaip burtažodis. Ir juo mes šiandien buriame apie šlapynes. Ramsaro vardu vadinamas šlapynių apsaugai skirtas tarptautinis susitarimas, pasirašytas 1971 m. vasario 2 d. Tad šiandien mintimis, o kas turite galimybę – ir fiziškai, keliamės į pelkėtas vietas. Su tarptautine pelkių diena!
2021-01-29
Kviečiame prisidėti kuriant ekspoziciją – reikalingos senos nuotraukos ir "dugniečių" prisiminimai
Po Kauno marių ledu slepiasi ne tik žuvys. Puikus metas prisiminti ir pabraidyti po istorijas iš marių dugno. Taigi, kviečiame užmesti "dugnines" prisiminimų meškeres ir traukti istorijas iš eketės, iš giliausių atminties įlankų, duburių, Jei esi dugnietis, iš dugniečių giminės, ar vienaip ar kitaip susijęs – mums reikia tavo pagalbos!
2021-01-26
Įspėjimas nesilankyti miške dėl sniego gausos
Nors gausus snygis džiugina akį, bet ir pridaro nemažai rūpesčių. Neatlaikiusios sniego krūvio gali lūžti medžių šakos ar net visas medis. Todėl jei keliaujate į parko teritoriją – būkite itin budrūs ir atsargūs. Ypač ten, kur gausu medžių.
Kauno mariųregioninis parkas
Kauno marių regioninis parkas
Biudžetinė įstaiga, Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcija, Jono Biliūno g. 55, LT-29110 Anykščiai, el. p. aukstaitija@saugoma.lt, Kauno marių regioninio parko grupė, Miškininkų g. 2, Vaišvydavos k., Kauno raj., tel. +370 373 83071.
Duomenys apie Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcija kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre. Kodas 306108968.
Visos teisės saugomos. Cituojant būtina nurodyti šaltinį.